16. december 2021 - Et skridt frem og 2 tilbage.

I midten af november måned skulle kurserne kun falde med omkring ½ point, før 2% 30 år med afdrag ville komme i spil. Men det skete ikke. Der dukkede en ny variant af coronavirusset op, og det skabte usikkerhed og faldende renter. Aktuelt skal kurserne falde med omkring 2,5 point, før 2%-lån med afdrag kommer i spil.

Når det sker, vil det give mange boligejere med 1%-lån mulighed for at optimere boliggælden. Enten ved at reducere realkreditgælden, eller ved at udnytte friværdien til at få omlagt bankgæld til realkreditgæld.

Realkredit Danmark skønner i den seneste prognose, at kursen på 1% 30 år, allerede om 3 måneder kan være nede i 92,50 og det vil i givet fald betyde, at omlægning til 2% kan være en mulighed. Men det er jo en prognose, og i tider med stor usikkerhed, kan forudsætningerne for prognoser hurtigt ændre sig.

Men kunder i RealRåd behøver jo ikke at holde øje med kurserne selv. Det gør vi.

 

RealRåd kan regne på dine muligheder for omlægning. Det koster ikke noget. Men når 2% lånene åbner, koncentrerer vi os først om fremmest om at omlægge kundernes lån.

Du kan sende dine låneoplysninger til info@realraad.dk  Du er også velkommen til at ringe til os på telefon 4330 0050.

Link til kurser0,5 % 30 år0,5 % 30 år UA0 % 20 år
TotalkreditKursKursKurs
Realkredit DanmarkKursKursKurs
Jyske RealkreditKursKursKurs
Link til kurser:1 % 30 år1 % 30 år UA0,5 % 20 år
TotalkreditKursKursKurs
Realkredit DanmarkKursKursKurs
Jyske RealkreditKursKursKurs
Link til kurser:1,5 % 30 år1,5 % 30 år UA1 % 20 år
TotalkreditKursKursKurs
Realkredit DanmarkKursKursKurs

Jyske Realkredit 

KursKursKurs

Link til kurser

2% 30 år med afdrag

2% 30 år uden afdrag

Totalkredit

Kurs

Kurs

Realkredit Danmark

 Kurs

Jyske Realkredit

 Kurs

Realkredit Danmark FlexLife med 2% fast rente og mulighed for 30 års afdragsfrihed.

Du skal bruge ”budkursen”, da den er udtryk for hvor meget investor vil betale for de obligationer, som du skal sælge. Derfra skal du trække kursskæringen, som er 0,2 i Totalkredit og Jyske Realkredit, eller 0,25 i Realkredit Danmark. Gennemsnitskursen den foregående dag skal være under 100, før du kan få et lånetilbud.

RealRåds kunder kan også lade os undersøge, hvilken kurs der kan handles til direkte på fondsbørsen. De oplyste kurser i linkene er desværre ikke altid reelle kurser, men blot kurser, som realkreditselskabernes såkaldte ”marketmakere” fastsætter. Det kan du regne med, hvis forskellen mellem bud og udbud er 0,4 point.

Når det er muligt, og du vælger at lade RealRåd formidle obligationssalget, sker det gennem vores fondsmægler, som sætter obligationerne i udbud hos andre mæglere. Her er kursskæringen 0,1 og ofte er spotkursen også bedre.

Hvis du bruger RealRådmodellen til afdragsfrihed, kan du bruge kursen som gælder for lån med afdrag. På den måde skal du både låne mindre, og du sparer det forhøjede bidrag som kan være op til ca. 0,33 %.