Aktuelle konverterings muligheder

Omlægning af lån er baseret på individuel rådgivning af låntagerne, så man kan derfor ikke anbefale konkrete omlægninger uden en forudgående samtale med kunden. Hvad der er en god mulighed for én kunde, behøver nemlig ikke at være det for en anden, fordi udgangspunktet kan være forskelligt. Det er f.eks. lånets størrelse og tidshorisonten.

Det følgende er den generelle tendens som vi ser i øjeblikket.

Lån med rente på 1,5 % og derover kan eventuelt omlægges til 0,5 % – 1 % lån 30 år, eller til 0 % – 0,5 % 20 år, hvis lånet har en løbetid tæt på 20 år. Vores udgangspunkt er, at kursen bør være tæt på 99 før en omlægning skal overvejes. Dog kan omlægningstidspunktet gøre, at en lavere kurs kan accepteres.

Link til kurser 0,5 % 30 år 0,5 % 30 år UA 0 % 20 år
Totalkredit Kurs Kurs Kurs
Realkredit Danmark Kurs Kurs Kurs
Jyske Realkredit Kurs Kurs Kurs

 

Link til kurser: 1 % 30 år 1 % 30 år UA 0,5 % 20 år
Totalkredit Kurs Kurs Kurs
Realkredit Danmark Kurs Kurs Kurs
Jyske Realkredit Kurs Kurs Kurs
Link til kurser: 1,5 % 30 år 1,5 % 30 år UA 1 % 20 år
Totalkredit Kurs Kurs Kurs
Realkredit Danmark Kurs Kurs Kurs
Jyske Realkredit Kurs Kurs Kurs

Du skal bruge ”budkursen”, da den er udtryk for hvor meget investor vil betale for de obligationer, som du skal sælge. Derfra skal du trække kursskæringen, som er 0,2 i Totalkredit og Jyske Realkredit, eller 0,25 i Realkredit Danmark. Gennemsnitskursen den foregående dag skal være under 100, før du kan få et lånetilbud.

RealRåds kunder kan også lade os undersøge, hvilken kurs der kan handles til direkte på fondsbørsen. De oplyste kurser i linkene er desværre ikke altid reelle kurser, men blot kurser, som realkreditselskabernes såkaldte ”marketmakere” fastsætter. Det kan du regne med, hvis forskellen mellem bud og udbud er 0,4 point.

Når du vælger at lade RealRåd formidle obligationssalget, sker det gennem vores fondsmægler, som sætter obligationerne i udbud hos andre mæglere. Her er kursskæringen 0,1 og ofte er spotkursen også bedre.

Hvis du bruger RealRådmodellen til afdragsfrihed, kan du bruge kursen som gælder for lån med afdrag. På den måde skal du både låne mindre, og du sparer det forhøjede bidrag som kan være op til ca. 0,33 %.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig – kontakt os i dag på 43 30 00 50

X