Opsigelsesfristen nærmer sig – Vent ikke for længe med at få et lånetilbud

Har du et lån, som kan omlægges, er der 3 uger til opsigelsesfristen, og det er jo lang tid vil nogen nok sige.
Men tiden har det med at flyve afsted og pludselig kommer der pres på, fordi andre har fået den samme gode idé og også vil have et lånetilbud. Du kan selvfølgelig godt opsige et lån og vente med at få et lånetilbud, men det er ikke noget, som vi vil anbefale. Vores anbefaling er, at du altid sikrer dig et alternativ, som kan kurssikres.

Enhver konverteringsmulighed er også en mulighed for at skifte realkreditinstitut og få en lavere bidragssats eller andre fordele, og hvis du vil skifte, skal der både laves en ny kreditvurdering og en ejendomsvurdering. Derfor er det slet ikke for tidligt at komme i gang. Og du er ikke bundet af et lånetilbud, men det er godt at have.

Eksempel på en aktuel omlægningsmulighed:

Hvis lånet er med afdragsfrihed, kan du omlægge til et lån, hvor afdragsfriheden laves med RealRådmodellen. Herunder kan du se resultatet af en traditionel omlægning og en omlægning med RealRådmodellen.

Ved at vælge afdragsfriheden med RealRådmodellen, bliver hovedstolen på det nye lån altså 35.000 kroner lavere, og nettobesparelsen 9.672 kr. større. Eller 39.760 kr. i alt.

Hvis 2 % lånet i Realkredit Danmark omlægges 7.oktober 2019 er udgiften til differencerenter 22.785 kr. Glemmer du at opsige lånet inden 31.oktober 2019 og omlægger lånet 7. november i stedet bliver omkostningen til differencerenter i stedet 38.856 kr. altså 16.071 kr. ekstra.

En lille bemærkning til eksemplerne er, at kursen på 0,5 % generelt ikke er optimal lige nu. Men det er den eneste aktuelle mulighed for fast rente i 30 år. Som kunde i RealRåd kan vi også overvåge dit lånetilbud. Frem til opsigelsesfristen er der 3 muligheder. Kursen kan stige, så dit låneprovenu bliver større. Kursen kan falde på 1 % lån, så det bliver muligt at få et tilbud. Eller kurserne kan falde, men ikke nok til at 1 % muligheden åbner, giver omlægningen underskud, og så skal der laves et tilpasset lånetilbud. De 2 sidste muligheder kan som regel godt lade sig gøre, medmindre du beder om det lige i sidste øjeblik.

Hvis vi skal regne på dine muligheder, skal du bare ringe på 4330 0050 eller skrive til info@realraad.dk


Tjørnebakken 1
4400 Kalundborg

Services

© 2024 RealRåd ApS

Designet af NORDICDNA