Negative renter igen 1.4.2021

Totalkredit har offentliggjort resultatet af auktionerne, som fastsætter renten på rentetilpasningslån den 1.4. Alle lån fik som ventet negative renter, og især boligejere med F5-lån kan glæde sig over en rente, som er 0,76% lavere end for 5 år siden, og dermed 5 år med lavere ydelser.

Står du foran at skulle optage et lån, er det forståeligt, hvis du bliver fristet af de lave renter, som selvfølgelig betyder, at din ydelse er lavere, end hvis du vil have trygheden i fast rente. Men hvor meget lavere er ydelsen, hvis man også tager højde for, at bidragssatsen på rentetilpasningslån er højere?

Det viser vi her, hvor vi sammenligner et 30-årigt rentetilpasningslån på 1 million kr. med et fastforrentet 1% lån til kurs 99,35. Vi bruger bidragssatserne som gælder for 80% belåning.

Vi sammenligner:

• Forskellen i nettoydelsen i rentetilpasningsperioden på 1, 3 eller 5 år.
• Forskellen i gælden til næste rentetilpasning, hvor vi tager højde for de sparede nettoydelser
• Forskellen i kursværdien af gælden til næste rentetilpasning, hvis renten er steget med 1%.

Vi sammenligner også kursværdien, fordi det er yderst relevant også at tage højde for muligheden for at konvertere lån, hvis renten stiger, og du dermed kan reducere din restgæld. En af grundene til at den faste rente er højere, er netop, at du har denne mulighed.

 

Hvis dit lånebehov er større eller mindre end 1 million, kan du ændre tallene forholdsmæssigt.

Du kan også ringe til os på telefon 4330 0050 eller skrive til info@realraad.dk hvis du vil have RealRåd til at regne på det for dig. Det koster ikke noget


Tjørnebakken 1
4400 Kalundborg

Services

© 2024 RealRåd ApS

Designet af NORDICDNA