Øv – kurserne mangler lige det sidste.

Vi har prøvet det før. Opsigelsesfristen er tæt på, men kurserne vil bare ikke stige. Der kan være mange grunde til det, og den ene er, at der lige op til opsigelsesfristen udbydes ekstra mange obligationer, og det presser kurserne ned. Man kan så vælge en lidt sløj kurs, og dermed en mindre rentabel konvertering, men man kan også vente og slå koldt vand i blodet, og blæse på opsigelsesfristen. For der skal ikke så meget til, før de ekstra differencerenter bliver finansieret:

Hvis gælden i dag er på 3 millioner kr. og du har et 0,5% lånetilbud klar, kan de ekstra differencerenter betyde, at provenuet af det nye lån ikke dækker indfrielsen af det gamle lån, fordi der løber ekstra differencerenter på. Så er der 3 muligheder:

• Du finansierer selv underskuddet
• Du bestiller et nyt lånetilbud, som dækker de nye omkostninger
• Du afventer bedre kurser.

De 2 første punkter ændrer ikke ved det faktum, at kurserne er så dårlige, at du ikke ønsker at gennemføre konverteringen før opsigelsesfristen, så derfor er der kun det 3. punkt tilbage.
For at finansiere de ekstra differencerenter med et større provenu, skal kursen stige med 0,49 – 0,62 point, hvis man tager højde for, at differencerenterne kan trækkes fra i skat. Eller 0,65 – 1,36 point, hvis der ikke tages højde for skattefordelen. Men det bringer dig jo kun tilbage til udgangspunktet lige nu, så for at opnå en bedre konvertering end den mulighed, som du har lige nu, skal kurserne stige yderligere.

Halvsløj konvertering, ingen konvertering eller måske et alternativ?

Det er et velkendt dilemma, at kurserne lige mangler det sidste før man vil gennemføre en konvertering. Har man et 2% lån, bør man gøre det, medmindre man har en tidshorisont på under 3 år, eller gælden er for lav. Har man et 1,5% lån afhænger det i endnu større grad af størrelsen på lånet.

Den halvsløje konvertering er når man gennemfører konverteringen til en kurs, som er ”for lav” og giver ekstra lang tid til break-even.

Den alternative er, at man venter på, at kurserne falder med omkring 0,3 point, så den afdragsfri 1%-serie åbner for tilbud. Den kan også bruges, hvis man ønsker at afdrage lånet.

Worst case er, at man venter forgæves på bedre kurser og helt går glip af konverteringsmuligheden. Ikke bare den aktuelle, men også den næste i rækken. F.eks. forventer Realkredit Danmark at 1,5% kan være nede i kurs 99 om 12 måneder og det ville i givet fald betyde, at 0,5% kan være helt nede i kurs 90-91 i forhold til kurs 97 i dag.

Som kunde i RealRåd får du altid overvåget dine lån, og vores løbende sparring tager altid højde for situationer som disse dilemmaer.

Ring på 4330 0050 eller skriv til info@realraad.dk hvis du vil høre mere om dine muligheder.


Tjørnebakken 1
4400 Kalundborg

Services

© 2024 RealRåd ApS

Designet af NORDICDNA