Rentetilpasning 1. april 2020

Auktionerne er i fuld gang, og medmindre du har opsagt dit rentetilpasningslån, vil renten blive tilpasset den 1. april. Realkredit Danmark oplyser følgende foreløbige resultater af auktionerne:

F1-lån -0,36 %
F3-lån -0,40 %
F5-lån -0,31 %.

Så lave renter har vi ikke set før, men også de faste renter er lave, så derfor bør du også overveje at omlægge dine lån til fast rente.

Desværre er løbet kørt, hvis du ikke har opsagt rentetilpasningslånet, så hvis du vil omlægge det, kan du først gøre det efter 1. april, og det koster anslået 25.000 kroner i diverse omkostninger.

Fordelen ved de lave renter på rentetilpasningslånene er at afdragene er højere, men til gengæld må du leve med usikkerheden for rentestigninger i fremtiden. Rentestigninger, som vil være en fordel, hvis du har fastforrentede lån, fordi de vil få kursværdien til at falde.

Vi viser her nogle eksempler på omlægning af rentetilpassede lån den 1. april til fastforrentede lån. Tallene er baseret på de kursen fra 26.2.2020 på det fastforrentede lån, bidragssatsen i Realkredit Danmark for 80 % belåning og er inklusive omkostningerne.

 

Der er ingen tvivl om, at rentetilpasningslånene her og nu har en lavere ydelse, og bliver afdraget hurtigere end et lån med fast rente. Men hvordan ser det ud, hvis renten er 1 % højere, næste gang lånene skal rentetilpasses? Gælden på rentetilpasningslånet vil være lavere og du kan indfri lånet til kurs 100. Til gengæld kender du ikke renten og dermed de fremtidige ydelser, og hvis renten er steget med 1% vil det også være tilfældet, hvis du til den tid vil omlægge til lån med fast rente.

Her er billedet et helt andet. Gælden på rentetilpasningslånene er stadig lavere end gælden på det fastforrentede lån. Til gengæld er kursen faldet på det fastforrentede lån, så det kan indfries billigere.

Og samtidig er ydelsesbesparelsen på rentetilpasningslånene væk og du afdrager nu mindre på rentetilpasningslånene.

Hvis vi skal regne på dine muligheder, skal du bare ringe på telefon 4330 0050 eller skrive til info@realraad.dk. Det koster ikke noget.


Tjørnebakken 1
4400 Kalundborg

Services

© 2024 RealRåd ApS

Designet af NORDICDNA